- Advertisement -spot_img

TAG

Minoriteti Rom dhe Egjiptian

Sfidat e romëve dhe egjiptianëve në Elbasan, problem strehimi dhe kartat e identitetit

Nga Fjona Çela Në bashkinë Elbasan, rreth 84 fëmijë romë dhe egjiptianë të grupmoshës 3-5 vjeç kanë ndjekur kopshtet dhe sistemin parashkollor. Nga 91 shkolla që...

Planet vendore për Romët, sa i kanë plotësuar bashkitë detyrimet që iu dikton ligji

Përgjatë vitit të fundit, CRA përmes raportimit komunitar ka adresuar probleme të shumta që kanë shqetësuar pakicat Rome dhe Egjiptiane në disa bashki të...

Raporti i Vëzhgimit të Zgjedhjeve të 25 Prillit për Romët dhe Egjiptianët

Community Reporters Albania (CRA) vëzhgoi Zgjedhjet Parlamentare 2021 për votuesit Rom dhe Egjiptian në 4 bashki (Tiranë, Durrës, Fier dhe Elbasan). Community Reporters Albania është...

Zgjedhje 2021/Mbyllet procesi i votimit, votuan 3577 votues Rom dhe Egjiptian në 4 bashki

Mbyllet procesi i votimeve në të gjithë Shqipërinë,sipas  KQZ deri në orën 19:00 kanë arritur të votojnë rreth 47.94 % e popullsisë, me përqindjen...

Zgjedhje 2021/Si paraqitet situata tek votuesit Rom dhe Egjiptian

Ka nisur procesi i votimit në të gjithë vendin tonë, deri në orën 13:00 sipas KQZ kanë arritur të votojnë rreth 27.5% e popullsisë. Qendra...

Google Maps diskriminon minoritetin Rom në Lezhë

"Lagjia e Gabelëve" e ka emërtuar në location zonën në të cilën jeton minoriteti Rom në qytetin e Lezhës. Emërtimi i përdorur është një...

Varfëria, punësimi dhe pandemia tek familjet Rome dhe Egjiptiane

“Ne dalim për bidona, burrin e kam të sëmurë, 30 mijë lek në muaj marrin ne, jemi 11 veta në shtëpi, bashkia nuk na...

Latest news

- Advertisement -spot_img