CATEGORY

Sociale

Raporti i AWEN/Më shumë vëmëndje për grupet sociale në përfaqësimin politik

Rrjeti i Fuqizimit të Gruas në Shqipëri AËEN publikoi ditëm e sotme raportin analitik “Përfaqësimi politik dhe pjesmarrja e grupeve të nënpërfaqësuara në procesin...

Sa të sigurtë janë gazetarët në rrjetet sociale ?

Nga Fjona Cela Interneti është kthyer në një nga mediumet më të rëndësishme duke lehtësuar kështu mënyrën e shkëmbimit të informacioneve. Në ditët e sotme...

Dhuroni për fëmijët rom dhe egjiptian/ Mjete Shkollore dhe Canta

Qendra Community Reporters Albania ka nisur një fushatë të mbledhur fonde për femijët Rom dhe Egjiptian që shkojnë në bankat e shkollës fillore në...

A u shua “Open Ballkan”, cila është e ardhmja e rajonit?

Në tetor 2019, kryeministrat e Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë nënshkruan deklaratën e një nismë për lëvizjen e lirë të njerëzve, mallrave, shërbimeve...

Zgjidhja e brendshme e mosmarrëveshjeve në vendin e punës si një nevojë për t’u formalizuar brenda ndërmarrjeve

Nga Erisa Kryeziu 779 ankesa janë depozituar pranë Inspektoriatit Shtetëror të Punës dhe Shërbimeve Shoqërore në vitin 2022. Arsyet e ankesave të punonjësve kanë qenë...

Aplikimet në degën “Mjekësi e Përgjithshme”, rënie mbi 40%.

Nga Fjona Cela Ndryshimet ligjore të miratuara nga qeveria për mbajtjen “peng” të diplomave të studentëve të Mjekësisë për 5 vite pas përfundimit të studimeve,...

Si të përdorni fotografinë për Aktivizëm

Fotografia ka një fuqi të jashtëzakonshme për të frymëzuar ndryshime dhe për të ndikuar në opinionin publik. Përdorimi i fotografisë për aktivizëm është një...

Si të bëheni Aktivist në një ditë

Aktivizmi është një mënyrë e fuqishme për të ndikuar dhe bërë ndryshime pozitive në shoqëri. Nëse jeni të motivuar të bëheni aktivist, ka disa...

Hapat për rimarrjen e Llogarisë së Hackuar në Facebook

Një situatë e pakëndshme për shumë njerëz është kur llogaria e tyre në Facebook është hackuar. Megjithëse kjo mund të shkaktojë shqetësim dhe stres,...

 Aplikacioni Signal për komunikim të sigurtë

Aplikacioni Signal ka fituar vëmendjen e gazetarëve si një zgjidhje e sigurtë për komunikim në botën digjitale. Me rritjen e ndërgjegjësimit për sigurinë dhe...

Latest news