AUTHOR NAME

Jeta Pera

40 POSTS
0 COMMENTS
Jeta Pera ka studiur për Gjeografi në Universitetin e Tiranës, prej disa vitesh është aktiviste për të drejtat e minoritetit Rom dhe Egjiptian në Shqipëri.

Sfidat me të cilat ndeshet minioriteti egjiptian në Shqipëri në 31 vjet pasi u njohën edhe ligjërisht

24 qershori shënon një ditë të rëndësishme për pakicën kombëtare egjiptiane në vendin tonë. Në këtë datë festohet Dita Kombëtare Egjiptiane, e shënuar në...

Prindër edhe 2 ditë kohë për regjistrimin e fëmijëve në Kopësht dhe Çerdhe!

Drejtoria e Përgjithshme e Çerdheve dhe Kopshteve ka njoftuar që prej muajit Maj për datat e regjistrimeve të fëmijëve në cerdhet e bashkisë Tiranë....

Ndryshimi i procedurave për bonusin e qirasë rrezikon t’i lej në mes të katër rrugëve 60 familje rome në Selitë  

“Ne po bëjmë 4 muaj që nuk po marrim lekët nga ana e bashkisë gjë që kjo na pengon, nuk i kemi paguar qiranë...

Korçë dhe Berat/Të njëjtët kryetar fituan, premtimet për shtresat sociale mbetet pa u realizuar

Fushata zgjedhore i nxiti kryetarët që rikandidojnë të dalin në terren dhe të dëgjojnë hallet e qytetarëve. Lagjia me banorë romë në qytetin e...

Orientim, presion dhe blerje/ Si tentohet te manipulohet vota e romëve dhe egjiptianëve

“Romët votojnë, të gjithë votojnë “ është fjalia e postuar shpesh në rrjetet sociale të Komisionit Zgjedhor të Zgjedhjeve dhe Komisionerit Ilirian Celibashi, i...

Erdelezi, origjina e kësaj feste dhe pse është kaq e rëndësishme për romët

Pas Ditës Ndërkombëtare në 8 Prill edhe 6 Maji është një ditë e shënuar për minoritetin Rom. Për pjesën më të madhe të shqiptarëve...

12 vite pa një cens, çfarë rreziqesh iu kanosen minoriteteve nga regjistrimi i ri në vjeshtë

“Unë jam 8302”, kjo është protesta simbolike e Emiliano Aliut që kundërshton rezultatet e Censit të popullsisë  në vitin 2011, ku minoriteti rom ka...

Mes pasionit dhe sakrificave, si po mbijetojnë artizanët në Shqipëri

“Nuk ka si punimet e dorës” këtë fjalë e kemi dëgjuar shpesh nga prindërit apo gjyshërit tanë. Me këtë fjali përshkruhej puna e shumë...

Plagët e parikuperueshme që shkakton diskriminimi racor te romët dhe egjiptianët

“Në ditën e parë të shkollës u përballa me diskrimimin, me bullizmin. Lashë shkollën, nuk po duroja dot më.  Pasi iu tregova prindërve, ata...

Shembull frymëzimi, si ia doli mësuese Mimoza që të kapërcente barrierat e diskriminimit etnik

“Bota është e bukur sepse është me ngjyra” kjo është një moto me të cilën nis ditën Mimoza nga Berati bashkë me fëmijët e...

Latest news