CATEGORY

Diskriminim

Ukrainë: Studimi i ri për fëmijët romë në kujdesin shtetëror tregon rreziqet e paraqitura nga institucionalizimi gjatë luftës

Qendra Evropiane për të Drejtat e Romëve (ERRC) publikoi sot një raport që detajon gjendjen e sistemit të kujdesit shtetëror të Ukrainës për fëmijët...

Plani i bashkisë për banesat e romëve në Yzberisht, a po përgatitet një dëbim i ri?

Nga Fjona Cela dhe Brejdon Xhavara  Tek shtëpia e vjetër ishim shumë kalamaj, kishim vetëm 1 dhomë. Krijuam familje, u martuam dhe dolëm këtu tek...

Ende të etur për drejtësi: romëve iu mohua aksesi në ujë të pastër dhe kanalizime në të gjithë Evropën

Nuk është e nevojshme të jesh studiues shkencor ose ekspert i ujit për të parë se mbyllja e puseve publike në çdo komunitet apo...

OSBE/Nevoja e vazhdueshme për të luftuar diskriminimin për romët

Persekutimi dhe vrasjes së romëve nga regjimi nazist është gjithashtu një kujtesë e nevojës së vazhdueshme për të luftuar diskriminimin me të cilin përballen...

20 vjet për ‘përmirësimit të situatës së romëve’: plani i veprimit i OSBE-së dhe ‘dështimet e pafalshme’ të shteteve pjesëmarrëse

Njëzet vjet pas miratimit të Planit të Veprimit të OSBE-së , zbatimi i tij nga shtetet pjesëmarrëse është dëshmuar – për të parafrazuar Komisionin...

Sfidat e maturantëve romë/egjiptianë për t’u regjistruar në universitet. mesatarja 6.5, i penalizon

Nga Fjona Çela Përfundimi i ciklit të shkollës së mesme dhe kalimi në universitet për ndjekjen e studimeve të larta, për të marrë kështu profesionin...

Pasi iu mori votën, bashkia Fier harron romët e fshatit Drizë

Duke u nisur për në fshatin Rom,  5 km larg nga qendra e Fierit, përballesh me një rrugë të amortizuar pa asfalt, me gropa...

Dëbimet e Romëve konsiderohen diskriminuese nga Komisioni Evropian për policinë e Belgjikës

Komiteti Evropian i të Drejtave Sociale (ECSR) ka nxjerrë një vendim për ankesën “ERRC kundër Belgjikës (nr. 185/2019)”, duke gjetur se Belgjika ka shkelur...

Romët përballen me racizmin mjedisor në një kohë katastrofe klimatike

"Njerëzimi është si akulli dhe ai akull po shkrihet shpejt," ishte paralajmërimi i tmerrshëm përfundimtar nga Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, António Guterres ,...

Racizmi mes rrënojave: armiqësi, të pastrehë dhe trauma tre muaj pas tërmetit të Turqisë

Nga Bernard Rorke Tre muaj pas tërmetit katastrofik të Turqisë, organizata partnere e ERRC, Romani Godi , vizitoi disa nga zonat më të goditura dhe...

Latest news