CATEGORY

Punësim

1 Maj ndryshe për punonjësit e pastrimit të qytetit, shkelje e të drejtave në punë dhe trajtim jo dinjitoz

1 Maji njihet si dita ndërkombëtare e punëtorëve, dhe kujtohet çdo vit si një ditë në nder të profesionistëve në sektorë të ndryshëm. Nëse...

Historia e tregtarëve rom të Drizës, si po i shpëton shitja e rrobave nga varfëria

Për dekada me radhë, tregtia e veshjeve dhe punimeve artizanale ka qenë një aktivitetet identifikuese të anëtarëve të komunitetit Rom dhe Egjiptian në Shqipëri. Driza...

Kooperativa për të mbjellë grurin, një histori suksesi nga romët në Fier

“Angazhimi dhe fuqizimi i grupeve vunerabël në sektorin e bujqësisë” quhet projekti i cili u zbatua në Baltëz të Fierit nga Shoqata e Resurseve...

Win for Vet projekti për punësimin e Romëve

Roma Versitas Albania organizoi sot takimin prezantues të projektit “WinforVet” një projekt që synon të mbështësi përfshirjen sociale, dhe zbutjen e varfërisë së romëve...

Demokracia Sociale

Në Shqipëri, familjet e varfra që trajtohen me ndihmë ekonomike zënë rreth 1.8% të popullsisë në rang vendi sipas INSTAT. Kryesisht familjet e varfra...

Energjia Elektrike/Qindra qytetarë protestuan përpara Kryeministrisë nën sloganin “Mirato VKM”

Me thirrjet, “Kthema dritën”, “210 kw falas për familjet e varfra”, “Na e bëtë jetën errësirë”, “Për VKM 3 vite prita, por tani u...

Romët marrin ‘ndihmë’ në Samitin e Poznanit. Rama firmos deklaratën e përbashkët

Për herë të parë në Samitin e Poznanit u përfshinë në agjendë, si një ndër pikat kryesore, minoriteti Rom dhe integrimi i tyre në...

Profil/ Intelektualët e suksesshëm të minoritetit Egjiptian

Laçi është profili jonë i radhës për minoritetit Egjiptian, i poziçionuar në Shqipërinë Veriore, aty numërohen qindra familje egjiptiane.Të vendosur prej shumë shekujsh, egjiptianët...

Latest news