AUTHOR NAME

Brejdon Xhavara

91 POSTS
0 COMMENTS
Brejdon Xhavara, është gazetar dhe aktivist i komunitetit rom dhe egjiptian në Shqipëri.

Sfidat e Tetraplegjikëve në Shqipëri, nga infrastruktura e deri tek punësimi

Nga Fjona Çela Prej vitesh të tëra, para/tetraplegjikët në vendin tonë përballen me sfida e vështirësi të shumta, të cilat nuk gjejnë zgjidhje prej kohësh. Ndër...

Partitë dhe kandidatët në Elbasan i lanë jashtë vëmendjes romët dhe egjiptianët

Nga Fjona Çela Në prag të ditës kur qytetarët shqiptarë do të hedhin votën për të zgjedhur përfaqësuesin e bashkisë, grupet e margjinalizuara vijojnë të hasen...

Partitë me kandidatët e tyre i harruan romët e egjiptianët edhe gjatë fushatës

Fushata zgjedhore për procesin e 14 majit po shkon drejt fundit. Kandidatët në të gjithë vendin kanë shpalosur programet e tyre për qytetarët dhe...

Taksa 3% e strehimit social, përballja Këlliçi-Ruseti në “Community Voice” ku kanë shkuar paratë e mbledhura nga taksa?

Nga Fjona Çela Familjet Rome dhe Egjiptiane të cilat prej vitesh jetojnë në Shqipëri, kanë qenë në përpjekje të vazhdueshme për t’u integruar dhe socializuar në...

Fshati si në mesjetë, Romët në Drizë të Fierit apel për vëmendje: Nuk votojmë nëse nuk ka investime

Nga Fjona Çela Fshati Drizë në Njësinë Administrative Qendër të Bashkisë Fier, prej më shumë se 30 vitesh nuk njeh asnjë investim. Prej shumë vitesh, mbi...

Të lënë mënjanë, pse institucionet shqiptare nuk e luftojnë segregimin në shkolla?

Ligji shqiptar e ndalon segregimin e shkollave publike në Shqipëri, por ende disa shkolla fenomeni vazhdon edhe pas vendimeve nga Komisioneri për Mbrojtjen nga...

Rritet kriminaliteti tek të miturit, 50 të arrestuar në vitin 2022

Nga Fjona Çela Ngjarjet kriminale me protagonistë individë të mitur, nga viti në vit po gjejnë gjithnjë e më shumë përhapje. Në fakt nuk ekziston një...

Romët pas tërmetit përballen me diskriminim dhe krime të urrejtjes në Turqi

Që nga tërmeti i 6 shkurtit në Turqinë Lindore, përpjekjet e ndihmës emergjente në rajonet e prekura kanë humbur kryesisht të margjinalizuara Komunitetet Rome ,...

DASH/Romët dhe Egjiptian, grupet më vulnerabël që shkelën të drejtat e njeriut

Departamenti i shtetit Amerikan, publikoi ditën e djeshme  raportin global për të drejtat e njeriut për vitin 2022, në këtë listë të madhe me...

Familja shqiptare në krizë, rriten ndjeshëm divorcet dhe ulet numri martesave

Nga Fjona Çela “Derisa vdekja të na ndajë”! Ky është betimi që dy partenrët ia thonë njëri tjetrit kur kurorëzojnë marrëdhënien e tyre me martesë....

Latest news