CATEGORY

Raporte

Zbatimi i planit vendor për romët dhe egjiptianë në Korçë, cilat janë problemet që nuk kanë gjetur zgjidhje?

Nga Fjona Çela Romët dhe egjiptianët në Shqipëri gëzojnë statusin e pakicave kombëtare. Rrjedhimisht ato kanë edhe të drejtat e tyre për të jetuar si pjesëtarët...

“Të mbështesim industrinë e tapeteve”, zbulohet kontrata e parë e lobimit të partive shqiptare në SHBA

Lobimi në SHBA është kryeçështja në opinionin publik të javëve të fundit në Shqipëri. Me shpërthimin e skandalit të ish-agjentit të FBI, Charls Mcgonigal...

Raporti i ERRC zbulon brutalitetin e policisë dhe racizmin institucional ndaj romëve në të gjithë BE-n

  Një raport i ri i publikuar sot nga Qendra Evropiane për të Drejtat e Romëve (ERRC) thekson racizmin institucional të përhapur ndaj romëve në...

Raporti i Vëzhgimit të Zgjedhjeve të 25 Prillit për Romët dhe Egjiptianët

Community Reporters Albania (CRA) vëzhgoi Zgjedhjet Parlamentare 2021 për votuesit Rom dhe Egjiptian në 4 bashki (Tiranë, Durrës, Fier dhe Elbasan). Community Reporters Albania është...

Përse duhet të hartohen planet 5-vjeçare vendore të strehimit ?

Strehimi është një problematikat më të mëdha për familjeve të varfëra, kjo vihet re në qytete të mëdha siç është Tirana dhe Elbasani. Vështirësia...

Raporti i DASH/ Romët dhe Egjiptian janë ende të diskriminuar

Departamenti Amerikan i Shtetit ka publikuar raportin e 2020-ës për Të Drejtat e Njeriut, si vitin e shkuar edhe këtë vit DASH rendit po...

Latest news