CATEGORY

Aktivizim

OSHEE pengon strehimin e familjeve rome në Shkodër (DOKUMENTI)

Korriku i vitit 2021 pritej të ishte koha kur bashkia e Shkodrës do të strehonte 27 familje rome në banesat e reja të ndërtuara...

Pas denonocimit në CRA, bashkia Fier ndriçon rrugicat e fshatit Baltëz

Raportimi komunitar në media dëshmon përsëri se është një mjet i fortë dhe i nevojshëm për t’i ardhur në ndihmë adresimit dhe zgjidhjes së...

Pas ankesës në Community Reporters Albania, uji shkon në çezmat e banorëve të fshatit Kullë në Durrës

Uji i pijshëm është kthyer problem për banorët e fshatit Kullë në Durrës, rreth 45 familje që prej muajit Tetor 2021 nuk furnizohen me...

Elbasan/Romët e “5 Majit” organizohen për të drejtat e tyre

Pas publikimit të lajmit për mungesën e infrastrukturës në lagjen “Tomor Domi “komuniteti dhe aktivistët romë u organizuan menjëherë për ta adresuar shqetësimin në...

Minatori kandidon si deputet i pavarur në qarkun e Dibrës, ja reagimi në rrjetet sociale

Po bëhet një muaj nga dorëzimi i peticionit me rreth 11 000 firma që kërkon miratimin e Statusit të Minatorit. Deri më sot nuk...

15 organizata të Shoqërisë civile kërkojnë drejtësi dhe respektimin e të drejtave të njeriut

Prej një jave Organizata të ndryshme të Shoqërisë Civile kanë ndjekur ecurinë e protestave të të rinjve në Tiranë dhe në qytetet kryesore të Shqipërisë mbas vrasjes tragjike nga patrulla e policisë e qytetarit të pafajshëm Klodjan Rasha, episodet e dhunshme që kanë shoqëruar këto protesta si dhe reagimin institucional dhe po kështu shqetësues të policisë së shtetit. Bazuar në ecurinë e deritanishme të këtyre protestave, ndajnë me publikun qëndrimin se: 1. Shqipëria ka...

Çfarë ndodhi gjatë 5 ditëve të protestës për Klodian Rashën?

Ditën e djeshme u zhvillua protesta e ditës së pestë në nder të të ndjerit Klodian Rasha, protesta u zhvillua në mënyrë paqësore edhe...

Aktivizmi i grave të minoritetit Rom dhe Egjiptian

Në një shoqëri jo sociale, problemet janë të zhvilluara dhe të thelluara, duke mos lejuar që ata të marrin një zgjidhje të përsosur, por...

Latest news