AUTHOR NAME

Community Reporters Albania

123 POSTS
0 COMMENTS
C.R.A është një organizatë jo-fitimprurëse e cila ka qëllim të promovojë gazetarinë qytetare në Shqipëri. Misioni i Community Reporters Albania është të raportojë çështjet sociale të thelluara me natyrë investigative.

Raporti i AWEN/Më shumë vëmëndje për grupet sociale në përfaqësimin politik

Rrjeti i Fuqizimit të Gruas në Shqipëri AËEN publikoi ditëm e sotme raportin analitik “Përfaqësimi politik dhe pjesmarrja e grupeve të nënpërfaqësuara në procesin...

Ndryshimi i qeverisë, çfarë sjellin fytyrat e reja në kabinet?

Ndryshimet në kabinetin e qeverisë që priteshin dhe përfliteshin prej disa muajsh, kryeministri Rama i vulosi në mbledhjen e Asamblesë së Partisë Socialiste më...

Sa të sigurtë janë gazetarët në rrjetet sociale ?

Nga Fjona Cela Interneti është kthyer në një nga mediumet më të rëndësishme duke lehtësuar kështu mënyrën e shkëmbimit të informacioneve. Në ditët e sotme...

Dhuroni për fëmijët rom dhe egjiptian/ Mjete Shkollore dhe Canta

Qendra Community Reporters Albania ka nisur një fushatë të mbledhur fonde për femijët Rom dhe Egjiptian që shkojnë në bankat e shkollës fillore në...

Ukrainë: Studimi i ri për fëmijët romë në kujdesin shtetëror tregon rreziqet e paraqitura nga institucionalizimi gjatë luftës

Qendra Evropiane për të Drejtat e Romëve (ERRC) publikoi sot një raport që detajon gjendjen e sistemit të kujdesit shtetëror të Ukrainës për fëmijët...

A u shua “Open Ballkan”, cila është e ardhmja e rajonit?

Në tetor 2019, kryeministrat e Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë nënshkruan deklaratën e një nismë për lëvizjen e lirë të njerëzve, mallrave, shërbimeve...

Zgjidhja e brendshme e mosmarrëveshjeve në vendin e punës si një nevojë për t’u formalizuar brenda ndërmarrjeve

Nga Erisa Kryeziu 779 ankesa janë depozituar pranë Inspektoriatit Shtetëror të Punës dhe Shërbimeve Shoqërore në vitin 2022. Arsyet e ankesave të punonjësve kanë qenë...

A kemi mjaftueshem roje plazhi?

Nga Fjona Cela Edhe ky sezon turistik, njëjtë si në vitet e mëparshme, po kalon jo pa incidente, të cilat në disa raste kanë rezultuar...

Ende të etur për drejtësi: romëve iu mohua aksesi në ujë të pastër dhe kanalizime në të gjithë Evropën

Nuk është e nevojshme të jesh studiues shkencor ose ekspert i ujit për të parë se mbyllja e puseve publike në çdo komunitet apo...

Aplikimet në degën “Mjekësi e Përgjithshme”, rënie mbi 40%.

Nga Fjona Cela Ndryshimet ligjore të miratuara nga qeveria për mbajtjen “peng” të diplomave të studentëve të Mjekësisë për 5 vite pas përfundimit të studimeve,...

Latest news