AUTHOR NAME

Community Reporters Albania

152 POSTS
0 COMMENTS
C.R.A është një organizatë jo-fitimprurëse e cila ka qëllim të promovojë gazetarinë qytetare në Shqipëri. Misioni i Community Reporters Albania është të raportojë çështjet sociale të thelluara me natyrë investigative.

Turqi/Policia vret një rom në Izmir për racizëm

Një 33-vjeçar rom i quajtur Semih Gürler u qëllua për vdekje në mbrëmjen e 11 majit 2023 nga policia turke në İzmir. Babai i...

Raporti i Vëzhgimit të Zgjedhjeve Vendore  të 14 Majit për Romët dhe Egjiptianët

Community Reporters Albania (CRA) vëzhgoi Zgjedhjet Vendore 2023 për votuesit Rom dhe Egjiptian në 5 bashki (Tiranë, Shkodër, Fier, Elbasan dhe Berat ). Community Reporters...

Vulnerabiliteti i Sigurisë Digjitale në Shqipëri dhe Ndikimi tek Gazetarët

Nga:Fjoralba Sinorukaj Gjatë muajve të fundit, në mënyrë sistematike, institucionet shtetërore në Shqipëri, u goditën nga një sërë sulmesh kibernetike. Fillimisht, institucionet shtetërore u munduan qe...

Historia e harruar e rezistencës rome në kampin Gjerman

Holokausti i Romëve ose gjenocidi rom - i njohur gjithashtu si Porajmos që do të thotë kohë të vështira dhe Samudaripen ("Vrasje masive") -...

Zgjedhje Vendore/ 1576 Romë dhe Egjiptianë në 5 bashki votuan për zgjedhjet vendore

Ditën e djeshme u mbajtën zgjedhjet vendore në vendin tonë ku  përqindja e votuesve ishte më e ulta në këtë 9 palë zgjedhje vendore. Community...

Zgjedhje Vendore/ 1014 Romë dhe Egjiptianë në 5 bashki kanë votuar deri në oren 14:00

Ka nisur procesi i votimit në të gjithë Shqipëri, Community Reporters Albania është duke vëzhguar në 5 qytete: Tirana, Elbasani, Fier, Berati dhe Shkodra....

Pasojat e tërmetit vazhdojnë, sa para ka shpenzuar bashkia Tiranë për banesat e reja dhe bonusin e qirasë

Gati 3 vite e gjysmë pas tërmetit të 26 nëntorit 2019, ku humbën jetën dhjetra qytetarë, u plagosën me qindra të tjera e mijëra...

1 Maj ndryshe për punonjësit e pastrimit të qytetit, shkelje e të drejtave në punë dhe trajtim jo dinjitoz

1 Maji njihet si dita ndërkombëtare e punëtorëve, dhe kujtohet çdo vit si një ditë në nder të profesionistëve në sektorë të ndryshëm. Nëse...

Fe dhe fushatë, si po i përdor politika shqiptare festat fetare

Shtruan iftarë thuajse çdo natë gjatë Ramazanit, urojnë të parët për Pashkë e Bajram, por ndonjëherë marrin pjesë edhe në ligjërata fetare, sjellje të...

BE-ja avancon veprimet ligjore kundër Sllovakisë lidhur me segregimin në shkollë për romët

Komisioni Evropian ka sjellë  për herë të parë një shtet anëtar të BE-së në Gjykatën Evropiane të Drejtësisë për shkelje të Direktivës për Barazinë...

Latest news