AUTHOR NAME

Community Reporters Albania

194 POSTS
0 COMMENTS
C.R.A është një organizatë jo-fitimprurëse e cila ka qëllim të promovojë gazetarinë qytetare në Shqipëri. Misioni i Community Reporters Albania është të raportojë çështjet sociale të thelluara me natyrë investigative.

Romët fitojnë gjykimin historik evropian që dënon profilizimin racor në kufirin në Maqedoninë e Veriut

Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut ka vendosur kundër Maqedonisë së Veriut në një vendim historik që dënon profilin racor të romëve në...

Projekti për sfidat e integrimit të Romëve në Evropë dhe Shqipëri

Minoriteti rom përballet me një sërë sfidash jo vetëm në Shqipëri, por edhe në Europë. Edhe pse janë pakica më e madhe në Europë,...

Raporti i Ke për minoritetet: Problem gjuha e urrejtjes tek Romët dhe Egjiptianët

Nga Fjona Cela Problematikat e ndryshme me të cilat përballen anëtarët e pakicave kombëtare në vendin tonë janë nxjerrë në pah edhe nga opinioni i...

Tiranë/Pasojat fatale të policisë raciste: 27-vjeçari rom ka vdekur në paraburgim në Shqipëri

Pas më shumë se katër muaj heshtje nga policia, prokuroria publike dhe ministria e punëve të brendshme, familja e një 27-vjeçari rom që humbi...

Racizmi nuk ndalet për luftën: natën e vitit të ri me refugjatët Romë

Zyra e psikoterapistit tim ndodhet në Satelit, një lagje e klasës punëtore e përbërë nga blloqe banimi komuniste të ndërtuara fillimisht për punëtorët që...

ERRC akuzon Francën për shkelje të të drejtave, kriminalizim dhe ndarje të udhëtarëve në një ankesë të re kolektive

Kjo ankesë e re drejtuar Komitetit Evropian të të Drejtave Sociale (ECSR) vjen pas një parashtrese të mëparshme të ERRC, kur Franca u dënua...

Rumania: Këshilli i Evropës shpreh keqardhjen për nivelin e lartë të racizmit dhe mbetet i shqetësuar për dhunën e policisë ndaj romëve

Këshilli i Evropës pranoi se  Rumania ka një kuadër ligjor solid për mbrojtjen e të drejtave të pakicave, por opinioni i fundit i Këshillit...

Legalizimi i kanabisit, përfitimet dhe rreziqet që na kanosen

Nga 21 korriku 2023-it kultivimi i kanabisit mjekësor në Shqipëri është legal. Nisma e paralajmëruar gati 3 vite më parë nga kryeministri Rama, pas...

Sfidat në punësimin e mësuesve romë dhe egjiptianë, pse mungojnë në shkolla?

Nga Fjona Cela Punësimi mbetet një ndër sfidat kryesore të anëtarëve të komunitetit rom/egjiptian. Veç punëve që kanë të bëjnë me mbledhjen e materialeve të...

Raporti i AWEN/Më shumë vëmëndje për grupet sociale në përfaqësimin politik

Rrjeti i Fuqizimit të Gruas në Shqipëri AËEN publikoi ditëm e sotme raportin analitik “Përfaqësimi politik dhe pjesmarrja e grupeve të nënpërfaqësuara në procesin...

Latest news