CATEGORY

Sociale

Aktivizmi i grave të minoritetit Rom dhe Egjiptian

Në një shoqëri jo sociale, problemet janë të zhvilluara dhe të thelluara, duke mos lejuar që ata të marrin një zgjidhje të përsosur, por...

Avokati i Popullit/ 11 Rekomandime për Policinë e Shtetit

Raporti i Avokatit të Popullit nxjerr fajtor Policinë e Shtetit për sjelljen e tyre gjatë aksionit për prishjen e godinës së Teatrit Kombëtar me...

Luftimi i diskriminimit racor dhe intolerancës në Shqipëri

Komisioni Evropian i Këshillit të Evropës kundër Racizmit dhe Intolerancës (ECRI) në bashkëpunim me Avokatin e Popullit dhe Komisionerin për Mbrojtjen nga Diskriminimi në...

Ricikluesit në presionin e Policisë Bashkiake/Video

Ricikluesit Rom dhe Egjiptian në qytetin e Tiranës hasen çdo ditë me Policinë Bashkiake, shpesh herë është parë në rrjetet sociale që punonjësit marrin...

Minoriteti Rom, Premtimi për një Evropë Sociale

Nga: Andrew Ryder, Marius Taba, & Nidhi Trehan një shkrim i publikuar nga European Roma Right Center Kriza financiare e vitit 2008 kujtohet tani si një...

Zbardhen vendimet e Komsionerit, shqiptarët diskriminojnë për politikën, racën dhe shëndetin

Kategoritë në nevojë vijojnë ende të diskriminohen për të marrë një shërbim publik pranë institucioneve publike ndërkohë që diskriminimet vijojnë të mbeten “bindjet politike”,...

Dëbimet e komunitetit rom; skandali i heshtur i autoriteteve shqiptare

Gjatë dy dekadave, autoritet vendore shqiptare dëbuan në mënyrë të dhunshme nga vendbanimet e tyre qindra familje të varfra, duke i zhytur më keq...

Latest news