CATEGORY

Diskriminim

Raporti i BE-së për Shqipërinë: Ka ende sfida për Romë dhe Egjiptianët

Nga Fjona Çela Komisioni Europian ka publikuar progres raportin e Shqipërisë për vitin 2023, ku ka nxjerrë në pah disa nga sfidat kryesore me të...

Romët fitojnë gjykimin historik evropian që dënon profilizimin racor në kufirin në Maqedoninë e Veriut

Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut ka vendosur kundër Maqedonisë së Veriut në një vendim historik që dënon profilin racor të romëve në...

Raporti i Ke për minoritetet: Problem gjuha e urrejtjes tek Romët dhe Egjiptianët

Nga Fjona Cela Problematikat e ndryshme me të cilat përballen anëtarët e pakicave kombëtare në vendin tonë janë nxjerrë në pah edhe nga opinioni i...

Tiranë/Pasojat fatale të policisë raciste: 27-vjeçari rom ka vdekur në paraburgim në Shqipëri

Pas më shumë se katër muaj heshtje nga policia, prokuroria publike dhe ministria e punëve të brendshme, familja e një 27-vjeçari rom që humbi...

Racizmi nuk ndalet për luftën: natën e vitit të ri me refugjatët Romë

Zyra e psikoterapistit tim ndodhet në Satelit, një lagje e klasës punëtore e përbërë nga blloqe banimi komuniste të ndërtuara fillimisht për punëtorët që...

ERRC akuzon Francën për shkelje të të drejtave, kriminalizim dhe ndarje të udhëtarëve në një ankesë të re kolektive

Kjo ankesë e re drejtuar Komitetit Evropian të të Drejtave Sociale (ECSR) vjen pas një parashtrese të mëparshme të ERRC, kur Franca u dënua...

Rumania: Këshilli i Evropës shpreh keqardhjen për nivelin e lartë të racizmit dhe mbetet i shqetësuar për dhunën e policisë ndaj romëve

Këshilli i Evropës pranoi se  Rumania ka një kuadër ligjor solid për mbrojtjen e të drejtave të pakicave, por opinioni i fundit i Këshillit...

Ukrainë: Studimi i ri për fëmijët romë në kujdesin shtetëror tregon rreziqet e paraqitura nga institucionalizimi gjatë luftës

Qendra Evropiane për të Drejtat e Romëve (ERRC) publikoi sot një raport që detajon gjendjen e sistemit të kujdesit shtetëror të Ukrainës për fëmijët...

Plani i bashkisë për banesat e romëve në Yzberisht, a po përgatitet një dëbim i ri?

Nga Fjona Cela dhe Brejdon Xhavara  Tek shtëpia e vjetër ishim shumë kalamaj, kishim vetëm 1 dhomë. Krijuam familje, u martuam dhe dolëm këtu tek...

Ende të etur për drejtësi: romëve iu mohua aksesi në ujë të pastër dhe kanalizime në të gjithë Evropën

Nuk është e nevojshme të jesh studiues shkencor ose ekspert i ujit për të parë se mbyllja e puseve publike në çdo komunitet apo...

Latest news