CATEGORY

Diskriminim

20 vjet për ‘përmirësimit të situatës së romëve’: plani i veprimit i OSBE-së dhe ‘dështimet e pafalshme’ të shteteve pjesëmarrëse

Njëzet vjet pas miratimit të Planit të Veprimit të OSBE-së , zbatimi i tij nga shtetet pjesëmarrëse është dëshmuar – për të parafrazuar Komisionin...

Sfidat e maturantëve romë/egjiptianë për t’u regjistruar në universitet. mesatarja 6.5, i penalizon

Nga Fjona Çela Përfundimi i ciklit të shkollës së mesme dhe kalimi në universitet për ndjekjen e studimeve të larta, për të marrë kështu profesionin...

Pasi iu mori votën, bashkia Fier harron romët e fshatit Drizë

Duke u nisur për në fshatin Rom,  5 km larg nga qendra e Fierit, përballesh me një rrugë të amortizuar pa asfalt, me gropa...

Dëbimet e Romëve konsiderohen diskriminuese nga Komisioni Evropian për policinë e Belgjikës

Komiteti Evropian i të Drejtave Sociale (ECSR) ka nxjerrë një vendim për ankesën “ERRC kundër Belgjikës (nr. 185/2019)”, duke gjetur se Belgjika ka shkelur...

Romët përballen me racizmin mjedisor në një kohë katastrofe klimatike

"Njerëzimi është si akulli dhe ai akull po shkrihet shpejt," ishte paralajmërimi i tmerrshëm përfundimtar nga Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, António Guterres ,...

Racizmi mes rrënojave: armiqësi, të pastrehë dhe trauma tre muaj pas tërmetit të Turqisë

Nga Bernard Rorke Tre muaj pas tërmetit katastrofik të Turqisë, organizata partnere e ERRC, Romani Godi , vizitoi disa nga zonat më të goditura dhe...

U shembi zyrat dhe i dërgoi në ish-repartet ushtarke në Surrel, bashkia Tiranë përplaset në gjykatë me para/tetraplegjikët

Nga Fjona Çela Pajisje dhe dokumenta me vlerë janë shkatërruar pas shembjes së zyrave të Shoqatës së para/tetraplegjikëve që ndodhej në Laprakë. Sipas pjesëtarëve të shoqatës...

Ndryshimi i procedurave për bonusin e qirasë rrezikon t’i lej në mes të katër rrugëve 60 familje rome në Selitë  

“Ne po bëjmë 4 muaj që nuk po marrim lekët nga ana e bashkisë gjë që kjo na pengon, nuk i kemi paguar qiranë...

Turqi/Policia vret një rom në Izmir për racizëm

Një 33-vjeçar rom i quajtur Semih Gürler u qëllua për vdekje në mbrëmjen e 11 majit 2023 nga policia turke në İzmir. Babai i...

Historia e harruar e rezistencës rome në kampin Gjerman

Holokausti i Romëve ose gjenocidi rom - i njohur gjithashtu si Porajmos që do të thotë kohë të vështira dhe Samudaripen ("Vrasje masive") -...

Latest news