CATEGORY

Diskriminim

“Cigan” dhe Romë nuk janë sinonim

Nga:Dragana Kokora Vitin e kaluar, unë kam qenë e angazhuar në projektin vullnetar të ERRC 'Sfidat e Antigjipsizmit Dixhital'. Ne kemi luftuar kundër gjuhës së...

Sllovaki/Banesat e Romëve u shembën, fituan çështjen në gjykatë

Gjykata e Qarkut Košice  ka vendosur në favor të 9 anëtarëve të  komunitetit rom, të cilët u dëbuan me forcë nga shtëpitë e tyre...

Policia Serbe rreh 18 vjeçarin Rom në taksi

Bogdan ishte duke hipur në një taksi më 21 dhjetor 2021 në qytetin Brus në Serbi kur një patrullë policie ndaloi makinën. Sipas dëshmitarëve,...

Pa investime dhe të izoluar, romët e Gjirokastrës vuajnë mungesën e vëmendjes

Qyteti i Gjirokastrës është një atraksion turistik që  tërheq turistë të shumtë vendas dhe nga e gjithë bota. Në qytetin e kalldrëmtë të mbushur...

Studimi/Emisionet Televizive përdorin “Gjuhë Urrejtje” ndaj minoriteteve Rome, Egjiptiane dhe LGBTIQ

Gjuha e urrejtjes është një fenomen i cili ka lindur vonë në vendin tonë, ku grupet më të rriskuara janë komuniteti LGBTIQ dhe Minoritetet...

Elbasan/Romët jetojnë në errësirë dhe rrugë të amortizuara

Mbuluar nga tela të shumtë mbi çatitë e shtëpive, rrugica me pellgje me ujë, lagje në errësirë, kjo është pamja e lagjes 5 Maj...

Gjanica e ndotur dhe ujrat e zeza rrezikojnë jetën e komunitetit Rom në Fier

“Kam vite që jetoj këtu në Baltëz. Kanali Vjosë- Fiër- Levan kalon këtu pranë banesave tona. Ai sjell mbetje, kafshë të ngordhura. Kanalizime të...

Si po i penalizon portali e-albania fëmijët romë dhe egjiptianë për tu regjistruar në shkollë

Fillimi i kopshtit dhe klasës së parë për fëmijët është një ditë e veçantë, por për disa nga fëmijët e komunitetit rom dhe egjiptian...

Agjensia e Kadastrës diskriminon të moshuarin rom për dokumentet e shtëpisë

Mustafa Zeqiri është banor i zonës së Yzberishtit, në Njësinë Administrative nr. 6 në Tiranë që prej vitit 1994. Në vitin 2006 ai ka...

Dënohet Bashkia Tiranë, Ricikluesi fiton gjyqin

Mbledhësit e mbetjeve të riciklueshmme ose ricikluesët romë dhe egjiptianë, dhunohen dhe diskriminohen sistematikisht nga Policia Bashkiake e Tiranës.   Ndonëse një problem i vënë...

Latest news