AUTHOR NAME

Community Reporters Albania

197 POSTS
0 COMMENTS
C.R.A është një organizatë jo-fitimprurëse e cila ka qëllim të promovojë gazetarinë qytetare në Shqipëri. Misioni i Community Reporters Albania është të raportojë çështjet sociale të thelluara me natyrë investigative.

Historia e Ilara Paolit, 26-vjeçarja që la Italinë për Bërxullën

Nga Denada Lura Ilaria Paoli ka 8 vite që jeton në Shqipëri. Ajo ka ardhur këtu pasi ra në dashuri me Olsin, djalin shqiptar nga...

Egjiptianët në Shqipëri, kulturat e traditat e tyre dhe pasojat Censusit të manipuluar  

Nga Fjona Cela Të vendosur prej vitesh në Shqipëri, pjesëtarë të komunitetit egjiptian, bashkë me traditat dhe kulturën e tyre, përbëjnë një prej pakicave kombëtare...

Dashuri në katror/ Meksikania le Londrën për Shqipërinë

Nga Denada Lura Ajo quhet Anahí Martínez dhe është me origjinë nga Meksika. Kur erdhi në Shqipëri për të kaluar një verë, nuk e kishte...

“Lepurushi i zi “/ Historia e Afrikanit Tino, që bën humor në Tik-Tok shqip

Nga:Denada Lura Jetojmë në kohën e TikTok-ut, një ndër rrjetet sociale më të preferuar nga të rinjtë. Teksa bëja scroll në këtë rrjet social, papritur...

Dëbimet e Romëve konsiderohen diskriminuese nga Komisioni Evropian për policinë e Belgjikës

Komiteti Evropian i të Drejtave Sociale (ECSR) ka nxjerrë një vendim për ankesën “ERRC kundër Belgjikës (nr. 185/2019)”, duke gjetur se Belgjika ka shkelur...

Vajza nga Turqia që solli dashurinë në Shqipëri për të ndërtuar jetën në Tiranë

Nga:Denada Lura Ata janë ndër të parat familje turke që erdhën në Shqipëri. Ishte viti i vështirë `97, kur babai i Yildiz Abakay vendosi të...

Romët përballen me racizmin mjedisor në një kohë katastrofe klimatike

"Njerëzimi është si akulli dhe ai akull po shkrihet shpejt," ishte paralajmërimi i tmerrshëm përfundimtar nga Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, António Guterres ,...

Një tjetër fitore për Hec-et në Shqipëri

Qendra për Fuqizim Ligjor njoftoi ditën e sotme pezullimin e punimeve në zbatimin e projektit “ HEC Thirrë” Banorët e zonës e kanë kundërshtuar prej...

SHIFRAT/ Bie interesi i të rinjve shqiptarë për të punuar dhe për t’u arsimuar

Nga Fjona Çela Rinia është periudha më energjike e jetës së njeriut, gjatë së cilës individi ka mundësitë dhe energjitë e nevojshme për të investuar në...

“Më solli Zoti”, njihuni me pastorin e rinisë dhe misionin e tij në Shqipëri

Nga Denada Lura “Ëndrra ime më e madhe që kur isha fëmijë ishte të shkoja nëpër botë duke ndarë dashurinë e Jezusit.” Kjo është ëndrra...

Latest news