CATEGORY

Sociale

Taksa 3% e strehimit social, përballja Këlliçi-Ruseti në “Community Voice” ku kanë shkuar paratë e mbledhura nga taksa?

Nga Fjona Çela Familjet Rome dhe Egjiptiane të cilat prej vitesh jetojnë në Shqipëri, kanë qenë në përpjekje të vazhdueshme për t’u integruar dhe socializuar në...

Erdelezi, origjina e kësaj feste dhe pse është kaq e rëndësishme për romët

Pas Ditës Ndërkombëtare në 8 Prill edhe 6 Maji është një ditë e shënuar për minoritetin Rom. Për pjesën më të madhe të shqiptarëve...

1 Maj ndryshe për punonjësit e pastrimit të qytetit, shkelje e të drejtave në punë dhe trajtim jo dinjitoz

1 Maji njihet si dita ndërkombëtare e punëtorëve, dhe kujtohet çdo vit si një ditë në nder të profesionistëve në sektorë të ndryshëm. Nëse...

Fe dhe fushatë, si po i përdor politika shqiptare festat fetare

Shtruan iftarë thuajse çdo natë gjatë Ramazanit, urojnë të parët për Pashkë e Bajram, por ndonjëherë marrin pjesë edhe në ligjërata fetare, sjellje të...

12 vite pa një cens, çfarë rreziqesh iu kanosen minoriteteve nga regjistrimi i ri në vjeshtë

“Unë jam 8302”, kjo është protesta simbolike e Emiliano Aliut që kundërshton rezultatet e Censit të popullsisë  në vitin 2011, ku minoriteti rom ka...

Nuk ka infrastrukturë, mijëra të verbër dhe para/tetraplegjikë mund të mos votojnë

Nga Fjona Çela Sot nis zyrtarisht fushata për zgjedhjet vendore të 14 majit. Teksa 1 muaj na ndan nga këto zgjedhje, grupet e margjinalizuara, veçanërisht...

Mes pasionit dhe sakrificave, si po mbijetojnë artizanët në Shqipëri

“Nuk ka si punimet e dorës” këtë fjalë e kemi dëgjuar shpesh nga prindërit apo gjyshërit tanë. Me këtë fjali përshkruhej puna e shumë...

Mungesa e standardeve apo drejtuesit e papërgjegjshëm, pse rrugët po marrin jetë?

Mosrespektimi i disa rregullave të thjeshtë të qarkullimit rrugor, ndërgjegjësimi i ultë qytetar për qarkullimin urban dhe rrugët e amortiuzuara, po marrin jetë dhe...

Rreziqet që sjellin korsitë preferenciale për pacientët kundrejt tarifave dhe praktika e dyfishtë e punës për mjekët

Nga Fjona Çela “Shëndetësi falas” ky ishte një nga premtimet më të bujshme të Partisë Socialiste dhe kryetarit të saj Edi Rama që premtonte se me...

Rritet kriminaliteti tek të miturit, 50 të arrestuar në vitin 2022

Nga Fjona Çela Ngjarjet kriminale me protagonistë individë të mitur, nga viti në vit po gjejnë gjithnjë e më shumë përhapje. Në fakt nuk ekziston një...

Latest news