AUTHOR NAME

Community Reporters Albania

194 POSTS
0 COMMENTS
C.R.A është një organizatë jo-fitimprurëse e cila ka qëllim të promovojë gazetarinë qytetare në Shqipëri. Misioni i Community Reporters Albania është të raportojë çështjet sociale të thelluara me natyrë investigative.

Pakica në zgjedhje? OSBE/ODIHR: Romët dhe egjiptianët të painformuar, nën presion për votën

OSCE/ODIHR ka publikuar së fundmi raportin e saj paraprak mbi zhvillimet dhe gjetjet kryesore në lidhje me zgjedhjet e fundit vendore në Shqipëri. Ky...

Vrasja e grave në Maqedoninë e Veriut: Rrjeti i grave rome dënon dështimin e shtetit për të mbrojtur

Zemërimi vazhdon të rritet pas vrasjes së Ramajana Asan. Pas letrës dhe ankesës së ERRC-së të paraqitur në Organin e Barazisë kundër Ministrisë së...

Një çështje drejtësie: tre persona u dënuan me burg për sulmin fatal në kampin rom në Lviv të Ukrainës

Shtatë vjet pas sulmit brutal dhe me motive raciste ndaj një kampi romësh në Lviv , më në fund është dhënë një vendim. Gjykata...

Hungari/ Zbulohet skandali tronditës i fshatit “pa romë”

Gazetari investigativ Róbert Báthory ka zbuluar se si, për gati 20 vjet, fshati Teresztenye, në pjesën verilindore të Hungarisë, ka mbetur “pa romë”. Në...

Bullgaria: Komisioneri i të Drejtave të Njeriut bën thirrje për veprime të menjëhershme për romët e mbetur pastrehë nga shembja e ‘fabrikës së sheqerit’

Më shumë se një javë pas shembjes masive të paligjshme të banesave rome në 'Fabrikën e Sheqerit', fakti.bg raportoi për kushtet e shkreta në...

Një familje rome sulmohet  nga 20 persona me zjarr në Serbi

Një turmë e dhunshme prej rreth njëzet individësh sulmoi brutalisht një familje rome në fshatin serb Tavnik më 3 maj 2025. Në një sulm...

Kur do përfaqësohet komuniteti rom dhe egjiptian në parlament?

Në mbi 30 vite pluralizëm, komuniteti egjiptian dhe rom mbeten të papërfaqësuar me deputetë në parlamentin e Shqipërisë. Kjo përbën një padrejësi ndaj dy...

Një dekadë dhe asnjë zgjidhje për familjet rome që preken nga projekti i Unazës së Madhe

Prej 11 vitesh mbi 120 familje rome që jetonin në zonën e Selitës në Tiranë përballen me mungesën e strehimit. Banesat e tyre u...

OSBE/Të mbrojmë dhe të promovojmë të drejat e romëvë

Mbështetja dhe kuptimi i rëndësisë së shoqërisë civile për të mbrojtur dhe promovuar të drejtat e romëve dhe sintit janë thelbësore pasi zona e...

Fondet për lagjen romë në Mbrostar, në drejtim të paditur

Brezat e dhjetëra familjeve rome në fshatin Mbrostar të Fierit, janë dëshmitarë të mungesës së kushteve më minimale në infrastrukturë dhe shërbime publike. Prej...

Latest news