AUTHOR NAME

Community Reporters Albania

82 POSTS
0 COMMENTS
C.R.A është një organizatë jo-fitimprurëse e cila ka qëllim të promovojë gazetarinë qytetare në Shqipëri. Misioni i Community Reporters Albania është të raportojë çështjet sociale të thelluara me natyrë investigative.

Fëmijët pa shkollë e prindërit pa punë, romët dhe egjiptianët e Vlorës në gjendje të mjerueshme

Nga Fjona Çela Varfëria ekstreme është pengesa kryesore që shkëput nga procesi arsimimit fëmijët në komunitetet e romëve në Vlorë. Arsye të tjera për braktisjen e...

Sfidat e romëve dhe egjiptianëve në Elbasan, problem strehimi dhe kartat e identitetit

Nga Fjona Çela Në bashkinë Elbasan, rreth 84 fëmijë romë dhe egjiptianë të grupmoshës 3-5 vjeç kanë ndjekur kopshtet dhe sistemin parashkollor. Nga 91 shkolla që...

Çfarë masash ka marrë KQZ për votën e romëve dhe egjiptianëve në 14 maj?

Në më pak se 2 muaj nga zgjedhjet lokale të 14 majit, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve po konkludon përgatitjet për mbarëvajtjen e këtij procesi....

Urbanët pa stacione, një burim më shumë për trafikun e Tiranës

Nga Fjona Çela Transporti publik në Tiranë prej kohësh është një problemet kryesore për ata që jetojnë në kryeqytet, por edhe për vizitorët. Mjete të transportit...

Mundësitë e pakta dhe mungesa e investimeve qeveritare vijojnë të përjashtojnë personat me aftësi të kufizuara

Nga Entenela Ndrevataj Selma Allajbej është 20 vjeç dhe ëndërra e saj është të vazhdojë studimet e larta, në fakultetin e Shkencave Sociale, Tiranë. Këtë...

Drejtësia mohohet në Sllovaki: raporti i ri thekson se si romët përballen me racizmin, padrejtësinë dhe dhunën rutinë policore

Ky raport i fundit, Drejtësia e mohuar,publikuar  nga ERRC në partneritet me Fair Trials, është pjesë e një serie që synon të ndriçojë se...

Zbatimi i planit vendor për romët dhe egjiptianë në Korçë, cilat janë problemet që nuk kanë gjetur zgjidhje?

Nga Fjona Çela Romët dhe egjiptianët në Shqipëri gëzojnë statusin e pakicave kombëtare. Rrjedhimisht ato kanë edhe të drejtat e tyre për të jetuar si pjesëtarët...

Cilat janë partitë dhe politikanët shqiptarë që kanë lobuar në SHBA nga 1992-2022

Lobimi i partive shqiptare drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës është një temat e nxehta në ditët e fundit. Shumë akuza bëhen nga të...

Shtohen të semurët mendorë të dhunshëm, në 3 vite 71 çështje gjyqësore penale

Nga Fjona Çela Persona me probleme të shëndetit mendor frekuentojnë hapësira publike të pashoqëruar dhe shpesh herë në gjendje të rënduar. Por ata që më së...

Ëndrra për një shtëpi, dhe përballimi i dimrit të acartë pa energji për romët në Shkozë

Nga Fjona Çela Minoriteti Rom tashmë i vendosur prej vitesh në Shqipëri është gjithmonë në përpjekje për t’u integruar dhe bashkëjetuar me shoqërinë shqiptare. Problematika...

Latest news