AUTHOR NAME

Community Reporters Albania

82 POSTS
0 COMMENTS
C.R.A është një organizatë jo-fitimprurëse e cila ka qëllim të promovojë gazetarinë qytetare në Shqipëri. Misioni i Community Reporters Albania është të raportojë çështjet sociale të thelluara me natyrë investigative.

BE-ja avancon veprimet ligjore kundër Sllovakisë lidhur me segregimin në shkollë për romët

Komisioni Evropian ka sjellë  për herë të parë një shtet anëtar të BE-së në Gjykatën Evropiane të Drejtësisë për shkelje të Direktivës për Barazinë...

Nuk ka infrastrukturë, mijëra të verbër dhe para/tetraplegjikë mund të mos votojnë

Nga Fjona Çela Sot nis zyrtarisht fushata për zgjedhjet vendore të 14 majit. Teksa 1 muaj na ndan nga këto zgjedhje, grupet e margjinalizuara, veçanërisht...

Mungesa e standardeve apo drejtuesit e papërgjegjshëm, pse rrugët po marrin jetë?

Mosrespektimi i disa rregullave të thjeshtë të qarkullimit rrugor, ndërgjegjësimi i ultë qytetar për qarkullimin urban dhe rrugët e amortiuzuara, po marrin jetë dhe...

Rreziqet që sjellin korsitë preferenciale për pacientët kundrejt tarifave dhe praktika e dyfishtë e punës për mjekët

Nga Fjona Çela “Shëndetësi falas” ky ishte një nga premtimet më të bujshme të Partisë Socialiste dhe kryetarit të saj Edi Rama që premtonte se me...

Studimi/Shfaqja e situatës së gazetarëve shqiptarë në peizazhin mediatik”

Organizata Lajmetarja publikoi ditën e djeshme studimin për situatën e gazetarëve në peisazhin mediatik, ky studim ka qëllim hulumtimin e gjendjes aktuale në profesionin...

Në shtëpi dhe shkollë bashkë, historia 35-vjeçare e çiftit Kullafi

Nga Fjona Çela Jo vetëm jetën, por së bashku ndajnë edhe profesionin. Kjo është historia çiftit të mësuesve Caush dhe Zylfije Kullafi. Prej 40 vitesh...

Gjykata rumune mbështet ankesën e dy romëve të torturuar nga policia

Pothuajse dy vjet pas një sulmi të egër ndaj dy burrave romë nga policia, çështja e viktimave është rihapur dhe ka nisur procedimi penal...

Racizmi shkak rrenjor i vetëvrasjeve të komunitetit “traveler”në Irlandë

Racizmi dhe diskriminimi janë shkaqet kryesore të vetëvrasjes në komunitetin e traveler irlandez, sipas një raporti të ri. Më shumë se dy të tretat...

Të pambrojtur në raste aksidentesh dhe kontrata fiktive, cilat janë problemet kryesore të punëtorëve të pastrimit në Tiranë

Nga Fjona Çela Ata i shohim kudo, në qendër, nëpër rrugicat e lagjeve apo edhe në zonat më periferike të kryeqytetit. Në mëngjes, gjatë ditës në...

Anulohet hidrocentrali që rrezikonte të linte pa ujë fshatrat thirrë, hebë dhe sang, banorët e mirditës fitojnë gjyqin

Vendimi për ndërtimin e hidrocentralit në fshatin Thirrë të Mirditës është konsideruar i pavlefshëm nga Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Tiranë. Në këtë fshat...

Latest news