- Advertisement -spot_img

TAG

romet

Njohuria mediatike është një vaksinë kundër dezinformatave për romët

Nga Xhenson Çela Dixhitalizimi po pushton botën dhe po bëhet me shpejtësi një e drejtë themelore për të gjithë për të hyrë dhe për ta...

Korçë dhe Berat/Të njëjtët kryetar fituan, premtimet për shtresat sociale mbetet pa u realizuar

Fushata zgjedhore i nxiti kryetarët që rikandidojnë të dalin në terren dhe të dëgjojnë hallet e qytetarëve. Lagjia me banorë romë në qytetin e...

Fshati si në mesjetë, Romët në Drizë të Fierit apel për vëmendje: Nuk votojmë nëse nuk ka investime

Nga Fjona Çela Fshati Drizë në Njësinë Administrative Qendër të Bashkisë Fier, prej më shumë se 30 vitesh nuk njeh asnjë investim. Prej shumë vitesh, mbi...

Turqi:Policia përballet me akuza pasi torturoi dhe ofendoi Romët

Një burrë rom dhe djali i tij do të përballen me gjyqin të martën më 17 janar në një gjykatë penale turke. Krimi i...

Qeveria sllovake do t’u paguajë dëmet romëve nga dhuna  e policisë në Moldavi dhe Bodvou

Qeveria Sllovake arriti sot një marrëveshje zgjidhjeje miqësore me tetë burra romë të cilët u dhunuan nga oficerët e policisë në vitin 2013 gjatë...

OSHEE pengon strehimin e familjeve rome në Shkodër (DOKUMENTI)

Korriku i vitit 2021 pritej të ishte koha kur bashkia e Shkodrës do të strehonte 27 familje rome në banesat e reja të ndërtuara...

COVID-19 mohoi aksesin në arsim për fëmijët Romë në Turqi

Çfarë progresi është bërë për aksesin e  fëmijëve romë në Turqi  në arsim është zhdukur nga COVID-19. Për familjen Sinnik, COVID-19 nuk nënkuptonte vetëm shqetësime...

Si po e përballojnë pandeminë grupet vulnerabël, ja efektet e saj

Në datë 8 Mars 2020, në vendin tonë u konfirmuan 2 rastet e para të infektuar me Covid-19, ashtu si shtetet në botë, edhe...

Latest news

- Advertisement -spot_img