Zgjedhje Vendore/ 1014 Romë dhe Egjiptianë në 5 bashki kanë votuar deri në oren 14:00

Të fundit

Community Reporters Albania
Community Reporters Albaniahttps://reportersalbania.com
C.R.A është një organizatë jo-fitimprurëse e cila ka qëllim të promovojë gazetarinë qytetare në Shqipëri. Misioni i Community Reporters Albania është të raportojë çështjet sociale të thelluara me natyrë investigative.

Ka nisur procesi i votimit në të gjithë Shqipëri, Community Reporters Albania është duke vëzhguar në 5 qytete: Tirana, Elbasani, Fier, Berati dhe Shkodra. Vëzhgimi i CRA bazohet vetëm për votuesit Rom dhe Egjiptian në këtë 5 qytete ku ka një popullsi të konsiderueshme. Vëzhguesit thanë se deri në orën 14:00, në qëndra e votimit ka pasur problematika si: 36.4 % e votuesëve Romë dhe Egjiptianë janë shoqëruar nga persona të  tjerë për në qendrën e votimit, 36.4 % janë futur në qendra votimi në grup dhe 27.3% janë ndihmuar për të votuar nga të tjerët për shkak se shumë prej romëvë nuk dijnë të votojnë dhe të lexojnë.

Ndërkohë numri i votuesëve Rom dhe Egjiptian sipas vëzhguesëve tanë deri në orën 14:00 është 1014 votues, ndërsa sipas KQZ-së përqindja e votuesëve është 23.20% .

Më të lexuarat