- Advertisement -spot_img

TAG

Rom

Një tjetër adoleshent rom i vdekur nga policia greke

Rreth mesnatës së së shtunës, 11 nëntor, policia greke qëlloi një djalë 17-vjeçar rom pas një ndjekjeje me makinë në qytetin e Thebës, në...

Turqi/Policia vret një rom në Izmir për racizëm

Një 33-vjeçar rom i quajtur Semih Gürler u qëllua për vdekje në mbrëmjen e 11 majit 2023 nga policia turke në İzmir. Babai i...

Ëndrra për një shtëpi, dhe përballimi i dimrit të acartë pa energji për romët në Shkozë

Nga Fjona Çela Minoriteti Rom tashmë i vendosur prej vitesh në Shqipëri është gjithmonë në përpjekje për t’u integruar dhe bashkëjetuar me shoqërinë shqiptare. Problematika...

Hungari: Gjykata Evropiane vendos në favor të romit me 19,500 € dëmshpërblim

Një rast tjetër  i dhunës policore kundër romëve në Mata, Hungari, Gjykata  Evropiane e të Drejtave të Njeriut vendosi në favor të romit duke...

Teatër/Bullizmi në shkollat shqiptare, çfarë rrezikojnë fëmijët nga komunitetet

Bullizmi në shkollë është i pranishëm çdo ditë, nxënësit që vijnë nga komunitetetet si Romët, nxënësit me aftësi ndryshe dhe LGBT, apo edhe ata...

Policia Serbe rreh 18 vjeçarin Rom në taksi

Bogdan ishte duke hipur në një taksi më 21 dhjetor 2021 në qytetin Brus në Serbi kur një patrullë policie ndaloi makinën. Sipas dëshmitarëve,...

Latest news

- Advertisement -spot_img